NLP begrippen – W

Het ABC van NLP bevat een alfabetisch overzicht van begrippen uit Neuro Linguïstisch Programmeren, inclusief verwijzingen naar toepasselijke goede boeken en trainingen.

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V W

W

Well Formed Outcomes – Goed gevormde resultaten

Well Formed Outcomes is een reeks specifieke, gerichte vragen waarbij de antwoorden iemand kunnen helpen te controleren of de doelen of resultaten goed gevormd zijn. Goed in de zin van: SMART. Wanneer doelen goed zijn gevormd, wordt de kans dat ze worden bereikt dramatisch verhoogd.

Boek: Time Line Therapy® en de basis van persoonlijkheid – James & Woodsmall

TrainingNLP Practitioner Certification en NLP Master Practitioner Certification

Waarnemingsposities – Perceptual Positions

Waarnemingsposities of Perceptuele posities: een nuttige techniek om nieuwe perspectieven op probleemsituaties te krijgen. In perceptuele posities zijn er drie waarnemingsposities: 1) de eerste houdt verband met het bekijken van de gebeurtenis alsof je door je eigen ogen kijkt dus geassocieerd 2) de tweede is terugkijken naar jezelf vanuit het perspectief van de andere persoon of personen die bij de gebeurtenis betrokken zijn (gedissocieerd); 3) de derde is het perspectief van een niet-betrokken waarnemer (metapositie).

Boeken: Structuur van de magie – Richard Bandler

TrainingNLP Practitioner Certification

Heb je het volledige antwoord nog niet gevonden of heb je een aanvullende vraag over NLP of een boek of over onze NLP opleidingen? Neem graag contact met ons op via mail info@graci.nl of telefonisch 085 – 130 -91 70 of Whatsapp +31 6 5105 9949.

Kijk ook gerust eens op onze speciale webpagina: Geweldige boeken over NLP en meer