Effectief lesgeven met NLP

Een training voor docenten om optimaal te functioneren in de klas, voor nog betere resultaten. Vol praktische oefeningen, achtergronden en direct toepasbare technieken.

Effectief en succesvol lesgeven, valt of staat met de relatie met de leerlingen. Lesgeven is communicatie. Verbaal en non-verbaal. Op bewust en onderbewust niveau. Effectieve communicatie binnen al deze facetten, vormt de gouden sleutel voor effectief lesgeven.

De training is geschikt voor alle docenten en coaches in elk onderwijs: basisschool, VMBO, HAVO, VWO, HBO tot en met Universiteit. De technieken zijn ook geschikt voor alle vakken, want ze leren jou als docent alleen ‘hoe’ je iets doet, niet ‘wat’ je doet.

Binnen de training gaan we er vanuit dat je het gedrag terug krijgt, dat jij zelf laat zien. Specifieke gedrags- en communicatietechnieken uit NLP helpen om optimaal met leerlingen te communiceren door een goede en motiverende band met ze op te bouwen. Bewust en ook op onderbewust niveau.

Wat kun je verwachten in de training?

Naast veel praktische oefening zodat je zelf het effect van de technieken kunt ervaren en daarna direct kunt gebruiken, leer je onder andere:

  • Aandacht krijgen en behouden door lichaamstaal en effectief woordgebruik
  • De kunst en het effect van kruislingse positieve beloning
  • De ‘spotlight-techniek’ voor meer aandacht, respect, zelfvertrouwen en rust
  • Taalstijlen waarmee je de hele klas blijvend weet te boeien
  • Vraagtechnieken waardoor de leerlingen makkelijker en enthousiaster leren

Alle achtergrondinformatie en uitleg van de technieken, wordt daarna direct geoefend. Zodat je daarna ook jouw collega’s hierin kunt meenemen.

Wat levert de training jou op?

Een waardevolle, praktisch ingestoken en zinvolle ervaring. Een gereedschapskist gevuld met technieken en achtergronden. Waarmee jij als docent nog effectiever zult lesgeven, meer rust en plezier zult ervaren én leerlingen naar een hoger niveau helpt op een makkelijker en motiverender manier.

Details  Effectief lesgeven met NLP

Data open inschrijving: vrijdag 22 en zaterdag 23 oktober (op aanvraag andere data mogelijk)
Locatie: De Heerlickheijd van Ermelo – op eigen locatie in overleg
Deelnemers: minimaal 6 – maximaal 16
Tijdsduur: 2 dagen van 9.30 uur tot 17.00 uur
Prijs: tijdelijk € 695,- per deelnemer vrij van btw (normale prijs € 995,-)

Meer weten of  inschrijven ? Mail dan naar info@graci.nl of bel  085 – 130 91 70 of gebruik het contactformulier. Wij nemen contact op!