Effectief lesgeven met NLP

Een training voor docenten om optimaal te functioneren in de klas, voor nog betere resultaten en nog meer verbinding. Vol praktische informatie, oefening, achtergronden en direct toepasbare technieken.

De training is geschikt voor iedereen die werkzaam is in het onderwijs: van PO, VO, MBO, HBO tot en met Universiteit.

Waarom deze training?

Lesgeven is communicatie. En communiceren doen we altijd. Verbaal en non-verbaal. Zéker voor de klas! Jouw woorden, hoe je staat,  hoe je kijkt en beweegt, zijn allemaal een boodschap voor je leerlingen en studenten. Zelfs je (onbewuste) gedachten over de leerling hebben een effect op de relatie met jouw leerling en jullie onderlinge communicatie.

Effectief en succesvol lesgeven, valt of staat met de relatie met de leerlingen. Met de verbinding. Een gevoel van vertrouwen, op elkaar gerichte aandacht. Dat ze openstaan voor wat je te delen en te brengen hebt.

Bewuste communicatie vormt de gouden sleutel voor effectief en succesvol lesgeven. Voor jezelf, de leerlingen en je collega’s én dus voor het gehele onderwijs.

Met deze training ga je begrijpen hoe het komt dat je iets hebt gezegd en dat een leerling dat niet heeft gehoord of heel anders heeft begrepen. Je krijgt tools waarmee je zo goed gaat communiceren, dat je boodschap altijd overkomt zoals jij die bedoelt.  

De technieken uit deze training ‘Effectief lesgeven met NLP’ zijn geschikt voor alle vakken en vormen van ondersteuning in de school. We kunnen namelijk niet-niet communiceren.

De NLP-technieken gaan over ‘hoe’ je effectief en succesvol communiceert binnen elke taak in de school.   Alle inzichten en handvatten staan dus los van de lesinhoud. De training leert je juist het proces van effectief en succesvol communiceren, met meer plezier voor jezelf en de leerlingen. Zodat de leerlingen nog meer willen leren en nog verder kunnen groeien!


Binnen de training zijn er twee uitgangspunten:

 • Dat elke leerling zijn talenten optimaal kan ontwikkelen
 • Je krijgt het gedrag, dat je zelf laat zien

Het is dus een training die  diepgang en reflectie op jezelf geeft, op bewust en onbewust gedragsniveau.

Je leert en ontdekt specifieke gedrags- en communicatietechnieken uit NLP, je krijgt verhelderende en vernieuwende gedragsinzichten en vele praktische handvatten. Het zal je een waardevolle gereedschapskist opleveren om effectief les te geven, optimaal te communiceren en een motiverende band op te bouwen.

Wat kun je nog meer verwachten van deze training?

Naast veel praktische oefening – zodat je zelf het effect van de technieken ervaart en daarna direct kunt gebruiken – leer je onder andere:

 • Aandacht krijgen en behouden door lichaamstaal en effectief woordgebruik
 • De kunst en het effect van kruislingse positieve beloning
 • De ‘spotlight-techniek’ voor meer aandacht, respect, zelfvertrouwen en rust
 • Taalstijlen waarmee je de hele klas blijvend weet te boeien
 • Formats waarbinnen je elk onderwerp voor elke leerling optimaal behandeld
 • Handvatten voor het plaatsen van positieve ankers in het lokaal
 • Vraagtechnieken waardoor de leerlingen makkelijker en enthousiaster luisteren en leren
 • De kracht van metaforen en non-verbale presentatiestijlen

Alle technieken worden tijdens de training geoefend  en zo uitgelegd, dat je ze kunt delen met je collega’s.

Wat levert de training jou op?

Een waardevolle, praktisch ingestoken en zinvolle ervaring. Die je altijd kunt blijven gebruiken. Niet alleen in je werk, maar ook privé. In relaties, opvoeding, elk gesprek dat je hebt.

Een gereedschapskist gevuld met werkende technieken, nieuwe inzichten en leerzame onderbouwing. Hiermee kun jij als docent nog effectiever lesgeven, meer rust en plezier ervaren én leerlingen via enthousiasme en verbinding naar een hoger niveau helpen. En dat allemaal op een makkelijke en boeiende manier.

De trainers voor deze training

De training wordt gegeven door de enthousiaste trainers Jacobine Jansen en Remko Grijm.

Jacobine is gepassioneerd docent op een grote scholengemeenschap en getraind in NLP tot op het niveau van Master Practitioner of NLP. Remko is internationaal gecertificeerd NLP Trainer en heeft een succesvol NLP opleidingsbedrijf, NLPXperience.

Samen hebben ze ruim 25 jaar ervaring in effectief lesgeven, begeleiden van groepen en hoe je jezelf daarbij altijd comfortabel kunt voelen. Meer dan 13.000 mensen hebben zij opgeleid, getraind en les gegeven. Hun uitgebreide ervaring, passie én deskundigheid, geven aan deze training een unieke extra dimensie.

Details  training ‘Effectief lesgeven met NLP

Data: volgen spoedig, stuur een bericht om op de hoogte te blijven.
Locatie: Hotel De Heerlickheijd van Ermelo
Deelnemers: minimaal 6 – maximaal 20
Tijden: van 9.30 uur tot 17.00 uur
Prijs: € 1495,- vrij van btw, inclusief lunch en lesmateriaal
Extra: een korting van 50% voor elke vijfde collega

Deze training is NIET voor iedereen, zo eerlijk zijn we ook

Deze training is voor mensen met een hoog commitment. Mensen die echt toegewijd zijn om hun resultaten fors te verbeteren. Wil je blijven doen wat je altijd al deed? Kies dan vooral een andere training, want na deze training wil én ga je dingen veranderen!

Meer weten of  aanmelden? Stuur dan jouw bericht via het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

  Mocht je een onverwachte foutmelding krijgen, mail je dan even naar info@graci.nl? Of bel ons via 085 – 130 91 70. Dankjewel!

  We kijken uit naar je deelname!

  NLPXperience – GRACI is aangesloten bij NRTO. Ook voldoen wij aan de hoge kwaliteitseisen van het NRTO- keurmerk en aan de NRTO gedragscode en de algemene voorwaarden.

  We werken met plezier aan het bieden van het beste resultaat vanuit de beste kwaliteit!