Effectief lesgeven met NLP

Een training voor docenten om optimaal te functioneren in de klas, voor nog betere resultaten en nog meer verbinding. Vol praktische informatie, oefening, achtergronden en direct toepasbare technieken.

De training is geschikt voor alle docenten en coaches in elk onderwijs: van basisschool, VMBO, HAVO, VWO, HBO tot en met Universiteit.

Waarom deze training?

Lesgeven is communicatie. En communiceren doen we altijd. Verbaal en non-verbaal.

Effectief en succesvol lesgeven, valt of staat met de relatie met de leerlingen. Met de verbinding. Een gevoel van vertrouwen, op elkaar gerichte aandacht. Dat ze openstaan voor wat je te delen en te brengen hebt.

Bewuste communicatie vormt de gouden sleutel voor effectief en succesvol lesgeven. Zowel voor jezelf als voor de leerlingen en studenten. En dus voor het geheel van onderwijs.

De technieken uit deze training ‘Effectief lesgeven met NLP’ zijn geschikt voor alle vakken. We kunnen namelijk niet-niet communiceren. Daarom leren de technieken je ‘hoe’ je iets effectief en succesvol doet, niet ‘wat’ je doet.

Alle inzichten en handvatten staan dus los van de lesinhoud. De training leert je juist het proces hoe je die effectief en succesvol overbrengt, met meer plezier voor jezelf en de leerlingen. Zodat ze nog meer willen leren en nog verder kunnen groeien!

Binnen de training zijn er twee uitgangspunten:

  • Elke leerling de beste versie van zichzelf laten worden
  • Je krijgt het gedrag, dat je zelf laat zien

Dus het is een training die ook diepgang en reflectie op jezelf geeft. Op bewust en onbewust gedragsniveau.

Specifieke gedrags- en communicatietechnieken uit NLP geven je daarbij verhelderende en vernieuwende inzichten en praktische handvatten om effectief les te geven, optimaal te communiceren en een motiverende band op te bouwen.

Wat kun je nog meer verwachten van deze training?

Naast veel praktische oefening – zodat je zelf het effect van de technieken ervaart en daarna direct kunt gebruiken – leer je onder andere:

  • Aandacht krijgen en behouden door lichaamstaal en effectief woordgebruik
  • De kunst en het effect van kruislingse positieve beloning
  • De ‘spotlight-techniek’ voor meer aandacht, respect, zelfvertrouwen en rust
  • Taalstijlen waarmee je de hele klas blijvend weet te boeien
  • Formats waarbinnen je elk onderwerp voor elke leerling optimaal behandeld
  • Handvatten voor het plaatsen van positieve ankers in het lokaal
  • Vraagtechnieken waardoor de leerlingen makkelijker en enthousiaster luisteren en leren
  • De kracht van metaforen en non-verbale presentatiestijlen

Alle technieken, wordt tijdens de training geoefend. Ook alle onderliggende informatie wordt gedeeld., zodat je daarna ook jouw collega’s hiermee kunt helpen.

Wat levert de training jou op?

Een waardevolle, praktisch ingestoken en zinvolle ervaring. Die je altijd kunt blijven gebruiken. Niet alleen in je werk, maar ook privé. In relaties, opvoeding, elk gesprek dat je hebt.

Een gereedschapskist gevuld met werkende technieken, nieuwe inzichten en leerzame onderbouwing. Hiermee kun jij als docent nog effectiever lesgeven, meer rust en plezier ervaren én leerlingen via enthousiasme en verbinding naar een hoger niveau helpen. Op een makkelijke en boeiende manier.

Details  Effectief lesgeven met NLP

Data: op aanvraag – op eigen locatie: in overleg
Locatie: De Heerlickheijd van Ermelo – op eigen locatie: in overleg
Deelnemers: minimaal 6 – maximaal 16
Tijdsduur: 2 dagen van 9.30 uur tot 17.00 uur
Prijs: € 695,- p.p. vrij van btw (inschool: afhankelijk van aantal deelnemers)

Deze training is NIET voor iedereen, zo eerlijk zijn we ook

Deze training is voor mensen met een hoog commitment. Mensen die echt toegewijd zijn om hun resultaten fors te verbeteren. Wil je niets leren over of verbeteren en blijven doen wat je steeds al deed? Kies dan vooral een andere training, want je leert hier veel nieuw!

Meer weten of  inschrijven ? Mail dan naar info@graci.nl of bel  085 – 130 91 70 of gebruik het contactformulier. Wij nemen contact op!