Geweldige boeken over NLP en meer!

Geweldige boeken over NLP, persoonlijk leiderschap, communicatie en mentale fitheid. Aanraders. Goed leesbaar, inspirerend en vol met handvatten, achtergronden uit de wetenschap en de praktijk en veel uitleg bij technieken en theorie. De meeste boeken zijn in het Nederlands en/of het Engels verkrijgbaar.

Wil je een boek makkelijk bestellen? Ook dat kan via een klik op het boek of de titel, die je direct doorschakelt naar onze partnerpagina bij BOL.com.

Zelfde prijs, hogere veiligheid in minder tijd!

Heb je vragen over een boek of behoefte aan een tip? Mail of bel ons dan zeker!

Je ongekende vermogens

“Je ongekende vermogens”, meer dan 10 miljoen exemplaren verkocht. Ontdek letterlijk ongekende vermogens in jezelf, die een heerlijk leven mogelijk maken. Door de training van je brein. Dat is NLP. Werkelijk visualiseren én daarop aansluitende acties hebben grote positieve invloed op het resultaat. Hoe dit precies in zijn werk gaat, staat in dit boek. Dit boek helpt je met garantie om positief en zelfbewust te denken. Grijs gelezen door velen.

The Magic of NLP Demystified (Second Edition)

The Magic of NLP Demystified” is lang beschouwd als één van de beste introducties in NLP en het NLP Communicatiemodel. Het geeft een bijzonder mooie benadering van de studie van menselijke communicatie en persoonlijke verandering. Managers, verkopers, consultants, therapeuten, coaches, ouders, leraren: iedereen met interesse in invloedrijke communicatie en persoonlijke verandering heeft baat bij dit boek. Absoluut een aanrader.

Hoe Haal Je Wat In Je Hoofd

In Hoe haal je wat in je hoofd gaat Richard Bandler, de grondlegger van NLP, in op de manier waarop wij de realiteit in onszelf voorstellen. Hij geeft uitdagende methoden hoe we met onze interne films, geluiden of gevoelens kunnen omgaan. Dat daarbij af en toe een fikse sneer wordt gegeven in de richting van de ‘witte jassen’ verhoogt alleen maar het plezier van het lezen. Alsof je naast hem zit. Een fijn, leuk en zinvol boek.

Het hart van NLP” van Grinder en Pucelik beschrijft de ontstaansgeschiedenis van Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP). Fascinerend over de eerste negen ontwikkelingsjaren van NLP , een historisch perspectief en interessante verdieping van alle NLP technieken. Ook een inspirerende impuls voor verdere ontwikkeling in NLP. Heel leuk boek, aanrader.

Introduction to Nlp

“Ultimate introduction to NLP” van Richard Bandler, de wereldberoemde co-creator van NLP, die wereldwijd miljoenen geholpen heeft hun levens positief te veranderen. Inspirerend en makkelijk leesbaar. Een verhaal dat veel meer de ervaring creëert alsof je in zijn workshop aanwezig bent en deelneemt, dan dat je een boek leest. Heerlijk om te lezen en er daarna mee aan de slag te gaan.

De betovering van de taal

De Betovering van Taal” is geschreven aan de hand van geluidsbanden van introductiecursussen die door Richard Bandler en John Grinder werden geleid. De tekst is daardoor uitermate levendig. Voor iedereen die beroepsmatig is geïnteresseerd in het veranderen van menselijk gedrag en die benieuwd is naar de mogelijkheden die de taal biedt om therapie te bedrijven. Je zult verrast zijn over de eenvoud én het grote effect.

Frogs Into Princes

Frogs into Princes bevat de uitbreiding van Neuro Linguistic Programming (NLP), een model van menselijke ervaring en communicatie, met oogpatronen, taalvoorkeuren en interne representaties. Gebruikmakend van de basisprincipes van NLP, onderbouwt dit boek dat het mogelijk is elk menselijk gedrag tot in detail te beschrijven. Menselijke neurologische processen, die de lezer vervolgens in staat stellen snel en gemakkelijk vele veranderingen in zichzelf te creëren.  Tja, de titel spreekt voor zich. Lees het eens.

NLP-gids voor optimaal functioneren

In de NLP gids voor optimaal functionerenwordt je heel prettig meegenomen (zonder speciale voorkennis) in de enorme, boeiende wereld die voor iedereen dankzij NLP kan opengaan. Tips van onschatbare waarde voor persoonlijke groei en optimaal functioneren in de hulpverlening, het onderwijs, het bedrijfsleven en in het privéleven. Goed en fijn boek!

Verander je overtuigingen, dan verander je negatief in positief. En andersom maar waarom zou je dat doen! Onze overtuigingen hebben direct invloed op onze intelligentie, gezondheid, relaties, creativiteit en noem maar op. Heb je last van overtuigingen van anderen over jou of van je eigen overtuigingen, dan is dit een aanrader. Pittig en goed.

Het Slimme Onbewuste”, een zinvol en wetenschappelijk boek. Vaak zetten we ons bewuste brein op een voetstuk. We denken dat het ons verstandig en rationeel maakt. Dat is een misvatting! Juist het onbewuste stuurt ons gedrag, ons denken en onze gevoelens. Met een verwerkingscapaciteit tot 300.000 keer sterker dan die van het bewuste! Goed boek. Veel herkenbare voorbeelden. Leuk ook als voorbereiding op een NLP training.

“Hoe we onszelf voor de gek houden”, een bundeling van columns van Suzanne Weusten. Ze geeft op toegankelijke manier inzicht in de meest gemaakte denkfouten.  Lichtvoetig geschreven. Met experimenten uit de rijke onderzoekshistorie van psychologen en gedragseconomen. Voor iedereen die wil weten in welke mentale valkuilen je kunt lopen én hoe je ze kunt omzeilen. Bewustwording, bewustwording. Aanrader. Ook als kado!

Sleight of Mouth

Sleight Of Mouth” is one of the classic NLP Language Patterns originally formulated by Robert Dilts. The subtitle “The Magic of Conversational Belief Change” predicts an outline of 16 Language Patterns that Dilts discovered during a training held by Richard Bandler, one of the co-founders of NLP. Bandler nevert lost an argument. This book gives you HOW!

“FLOW:” dé klassieker over Flow. Wat is Flow en hoe kom je in een Flow? Mihaly Csikszentmihalyi deed grensverleggend onderzoek: wat maakt een ervaring bevredigend en wat gebeurt er als we opgaan in het moment (flow)? Een nieuwe mijlpaal in het denken over de kwaliteit van onze ervaring. Topsporters, muzikanten en professionals wereldwijd zweren bij deze methode. Door dit boek leren ze hun bewustzijn kennen, ontdekken ze wat waar geluk inhoudt en verbeteren ze de kwaliteit van hun prestaties en leven. Gaaf boek.

Time Line Therapy and the Basis of Personality

Time Line Therapy and the Basis of Personality is a compelling study of the important elements that make up a person’s core personality, and a detailed exploration of – and introduction to – how Time Line therapy works. A worthy addition to an NLP practitioner’s library, suitable reading for anyone interested in behavioral change. An amazing book!

“Onbewust leren” is een klassieker. Meer nog dan uitleg over hypnotherapie, gaat het boek over de vorming van klachten door aangeleerde gedrag of geaccepteerde boodschappen van ouders, vrienden of anderen. Een must voor iedereen die meer wil begrijpen van zijn medemens en zichzelf. Ongekend goed boek, zeer toegankelijk geschreven, alsof je er bent.

Mijn stem gaat met je mee ...

“Mijn stem gaat met je mee…” is een befaamde uitspraak Milton H. Erickson. Milton is de grondlegger van de moderne en door verzekeraars te vergoeden hypnotherapie én inspiratiebron achter de N.L.P. (Neuro Linguistic Programma). Erickson loste nooit een probleem op de ‘bekende’ manier op. Fascinerend boek, ook in eenvoud als je het snapt.

The Structure of Magic: v. 1

“The Structure of Magic” (vol. 1 & 2) in NLP from Bandler & Grinder help people understand how we create inner models of the world to represent our experience and guide our behavior. Volume 1 describes the Meta Model, a framework about the structure of language; Volume 2 applies NLP theory to nonverbal communication. Essentials to read!

Reframing

“Reframing” When we change the frame of the communication, we change the meaning. Nothing new.  New in this book: an explicit description of the basic structures of reframing. It presents step-by-step techniques to implement these models, as well as ways to determine which model is most appropriate for a particular problem situation. Must have!

Presenting Magically

Presenting Magically, whether you are a newcomer or a seasoned professional, this great book will provide you with masterful tips and techniques to transform your presenting skills. It is a true treasure trove of information on how to acquire the skills and pleasure of two world class presenters and Master trainers of NLP. You just want to have this book.

De kracht van storytelling

“De Kracht van Storytelling” leert te geven wat ons brein wil: verhalen. De wetenschap achter het creëren van een krachtige boodschap. Of je nu iets wilt verkopen, een volle zaal wilt boeien of een team wilt motiveren, een goed verhaal maakt het verschil. Storytelling zet verandering in gang en is een onmisbare vaardigheid. Veel voorbeelden van Richard Branson, Warren Buffett, Elon Musk en Sheryl Sandberg en de genieën achter Starbucks en Pixar. Heel fijn leesbaar en praktisch bruikbaar boek.

In “Superbrein” delen Chopra en Tanzi hun afwijkende visie op de werking van hersenen, gebaseerd op zowel wetenschap als spiritualiteit. De geest beheerst de hersenen, en niet andersom. Conclusie: de hersenen zijn ons krachtigste instrument om gezondheid en geluk te bereiken. Zien de hersenen van Londense taxichauffeurs na hun opleiding er anders uit? Ja, zeker! Een fascinerend boek dat je wilt lezen, begrijpen en delen met anderen.

Quantum Healing (Revised And Updated)

Quantum Healing” is een van de meer dan vijftig boeken geschreven door Deepak Chopra. Vele bestsellers, dertig landen vertaald . Ook hier is Chopra de grootste auteur op het gebied van zingeving. Niet onomstreden, met vele miljoenen aanhangers. Chopra adviseert ook vele invloedrijke managers. Bijzonder uitdagend boek dat iets moois losweekt.

“Een droom met een deadline” biedt een unieke, verhelderende en begrijpelijke kijk op NLP. Veel praktijkvoorbeelden, veel oefeningen. Erg leuk. Het helpt vanuit NLP principes en modellen om je gedachten, gevoelens en gedrag op één lijn te krijgen. Als je daarna een deadline koppelt aan jouw droom, wordt het een bereikbaar doel. Wil je het beste uit jezelf halen? Lees dan dit bruikbare basisboek in NLP.

The One Thing

The One Thing”, een verrassend simpel idee. Het dagelijks leven is drukker dan ooit: alledaagse dingen, vergaderingen, druk privéleven, e-mails, appjes en tweets. Doe één ding, is het antwoord. Dit simpele idee inspireerde al velen en zal ook in jouw leven waanzinnige resultaten kunnen geven: in je werk, privé en op spiritueel vlak. Heel fijn en nuttig boek.

Essenties van NLP

“Essenties van NLP” biedt een panoramische blik op het keurrijke landschap van NLP. Behalve de fundamenten gaan de auteurs in op de diepere dimensies van dit model van de subjectieve menselijke ervaring. Voor hen is NLP zowel een kunstvorm als een wetenschap: technisch, poëtisch; theorie en praktijk als één geheel. Een inhoudelijk sterk boek over NLP.

“Verbaal Meesterschap” is de kennis-kliko voor alle mensen die gehoord willen worden. Als we niet slapen, communiceren we. Dat luistert allemaal erg nauw. De ander snapt er namelijk al gauw niks van. Het is een kunst om goed te communiceren. Zonder verwijten, woede en ontploffingen. Goede communicatie vereist inzicht in jezelf. Glimlachend lezen!

The Holographic Universe

The Holographic Universe onthult buitengewone diepten en kracht van de holografische theorie van het universum: bewustzijn en realiteit zoals we die kennen en tot nu toe onverklaarde verschijnselen. De auteur illustreert hoe hij de hele reeks ervaringen binnen en buiten ons universum te verklaren en te begrijpen zijn. Een stretchend, uitdagend boek.

Think and Grow Rich (NL Editie) is de klassieker der klassiekers op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en succes. De waarheden en wijsheden in dit boek zijn tijdloos, de wetten en regels universeel. Stapsgewijs de strategie die miljoenen mensen een fortuin opleverde, maar die vooral de formule is voor een succesvol en voldaan leven. Mooi kado!

Gelukkiger

“Happier”: de belangrijkste boodschap van dit boek is dat iedereen kan leren gelukkiger te worden, net zoals je een vreemde taal of koken kunt leren. Levensgeluk is een vaardigheid. Tal Ben-Shahar is verbonden aan Harvard en zijn colleges zijn sinds vele jaren de meest bezochte. Opvallend veel overlap met NLP, bewustwording en conditioneren van je denken en doen. Een heel mooi boek met veel oefeningen, die extra waarde toevoegen. Aanrader!

“Brein-Hart-Zijn”: We duiken massaal de yogamat op en doen aan meditatie, maar hoe kunnen we nu echt de drukte in ons hoofd tot bedaren brengen? Intuïtieve intelligentie. Praktisch boek, vol met interessante kennis, handige oefeningen en mooie verhalen. Een handreiking voor jouw eigen veranderproces richting meer rust, compassie en zelfvertrouwen, waardoor je het beste uit jezelf kunt halen. Fijn boek met onderbouwing!

De Bijzondere Reis Van Een Prikkel

“De bijzondere reis van een prikkel” is een anders boek over NLP. Het prikkelt op een andere manier. Zoals de auteur zelf zegt: “Ik geloof niet dat er nog iemand dieper uit de Fries klei komt dan ik zelf en als ik kan veranderen, laat dat dan een metafoor zijn.” Veel heldere inzichten, veel praktisch en simpel gereedschap voor alledag. Verassend leuk!

Zijn er nog meer goede, gave boeken over NLP en persoonlijke ontwikkeling, professionalisering van communicatie en zelfvertrouwen? Zeker! We hebben op verzoek een nog uitgebreidere lijst beschikbaar met goede, boeiende, bruikbare, inzicht gevende, fascinerende boeken die je telkens uitnodigen meer te leren en te ontdekken.

Heb je nog niet het boek gevonden dat je zoekt of heb je een aanvullende vraag over NLP of over onze NLP opleidingen? Neem graag contact met ons op via mail info@graci.nl of telefonisch 085 – 130 91 70 of Whatsapp +31 6 5105 9949.